Thai massage og de sundhedsmæssige fordele

Thai massage eller Thai yogamassage er et traditionelt helingssystem, der kombinerer akupressur, indiske ayurvediske principper og assisterede yogastillinger.​

De sundhedsmæssige fordele ved thaimassage inkluderer sænkning af stress, øget energi og forbedring af atletisk præstation.

Thai massage bruger blidt pres og strækningsteknikker til at slappe af hele kroppen. Dette er en gammel, helbredende praksis, der stammer fra Indien fra omkring 2.500–7.000 år siden. Den teknik, som thailandske massører har, er meget forskellig fra, hvad folk i Vesten måske er vant til. I modsætning til svensk eller shiatsu-massageteknik hvor en person passivt ligger på en seng, ligger klienten på gulvet eller på en briks og deltager mere aktivt i massagen.

Thai massage har mange sundhedsmæssige fordele, fra at sænke stress til at lindre muskelspænding. Det kan endda øge energi. Nedenfor diskuterer vi fem sundhedsmæssige fordele ved thaimassage.​

1. Sænker stress

Thai massage involverer bevægelse og manipulation af kroppen for at lindre fysisk og følelsesmæssig spænding. Stress er ikke nødvendigvis dårlig. Ofte kan stress fungere som en positiv motivator, der kan hjælpe med at skubbe folk til at klare sig bedre og opnå mere i deres personlige og professionelle liv.

For meget stress kan imidlertid have en negativ indflydelse på mental og fysisk sundhed. Kronisk eller langvarig stress kan føre til alvorlige sygdomme, herunder depression og hjerte-kar-sygdom.

Thai massage bruger pres og strækningsteknikker til at slappe af kroppen. En undersøgelse i 2015 fandt at thailandsk massage markant reducerer niveauerne af en bestemt stressmarkør til stede i spyt, kaldet sAA. Forskerne konkluderede, at thaimassage er mere effektiv til at reducere stress hos sunde mennesker end blot at hvile.

2. Øger energien

Forskning har vist, at thaimassage kan øge folks fysiske energiniveau. Et randomiseret forsøg undersøgte virkningerne af thailandske og svenske massagebehandlinger hos mennesker, der oplevede træthed. Resultaterne afslørede, at thailandske massage øgede energi og mental stimulering, mens svensk massage var mere tilbøjelig til at forbedre afslapning og søvn.

Den thailandske massageteknik er baseret på forestillingen om energilinjer eller sen og at der er forskellige Sen eller kanaler, energier, i kroppen. Sen svarer til forskellige dele af kroppen, såsom knogler, muskler, blod og nerver. Nogle Sen påvirker også sindet og bevidstheden. Disse kaldes subtile kanaler.

Teorien antyder, at stramme muskler forårsager blokeringer inden for forskellige Sen. Disse blokeringer reducerer strømmen af ​​livsenergi, hvilket resulterer i stivhed, smerte og sygdom. Thai massage bruger forskellige teknikker, der enten åbner eller indsnævrer forskellige Sen for at korrigere strømmen af ​​livsenergi.

3. Lindrer hovedpine

”Court-type” er en bestemt form for thaimassage, der indebærer tryk på specifikke energikanaler. En undersøgelse fra 2015 fandt thaimassage LINK fra ”Court-type” er en effektiv behandling for mennesker, der har kronisk spændingshovedpine. De havde også lavere mål for vævshårdhed, som forskerne målte ved hjælp af en håndholdt enhed. Vores expert, Yen, er specialist i denne type af massage

4. Stimulerer cirkulationen

Thai massage kan fremme cirkulation af både blod og lymfe ved brug af blide strækninger. Disse yogalignende strækninger øger blodcirkulationen, som fylder kroppens væv med ilt. Dette hjælper med at fremme cellevækst og hjertesundhed.

En undersøgelse kiggede på fordelene ved thailandsk fodmassage hos personer med perifer neuropati, en almindelig komplikation af diabetes. Forskerne fandt, at denne massage var med til at forbedre folks balance. De mener, at dette skyldes, at det forbedrede blodcirkulationen, hvilket igen stimulerer det somatosensoriske system. Dette er et system, der spiller en vigtig rolle i balance.

5. Forbedrer bevægelsesområdet

Thai massage inkluderer yogalignende strækninger for at reducere stress og forbedre cirkulationen. Den gradvise, blide strækning øger personens fleksibilitet over tid og giver et større bevægelsesområde. Thai massage kan også forbedre cirkulationen af ​​væsken i leddene eller synovialvæske, hvilket reducerer friktion mellem leddene. Dette kan forbedre ledmobilitet og bevægelsesområde.

Atleter er tilbøjelige til træthed, muskelsmerter og ledssmerter og skader under deres træning. Derfor arbejder mange atleter med specialiserede sportsmassageterapeuter. Sportsmassage kombinerer assisterede strækninger og forskellige massageteknikker til at behandle sportsskader og forbedre en atletes bevægelsesområde. Udøvere vil ofte bruge assisteret strækning til at målrette mod et specifikt område af kroppen eller en bestemt muskelgruppe.

Thai massage, på den anden side, strækker gradvist hele kroppen, så personen kan slappe af. De dynamiske strækninger, som thailandske massageudøvere bruger, kan tilbyde dybere, mere genoprettende strækninger end nogle assisterede strækningsteknikker til sportsmassage.

Afslapning kombineret med de energiske og forfriskende virkninger af thaimassage hjælper dig med at føle dig mentalt og fysisk gendannet og helbredet. Thai massage forbedrer også kredsløbet, hvilket bringer mere ilt til muskler og andet væv. Dette kan forhindre skader og forbedre atletens evne til at komme sig efter intens træning.

Yen Wellness har uddannede professionelle massører i Ballerup nær Herlev Skovlunde.

​Book e​n tid 

Udfyld formularen herunder og vi vender tilbage inden for 5 minutter.

Autentisk Thai Massage

Professionel rådgivning fra specialister

Mangeårig erfaring  inden branchen

 
 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Har du spørgsmål eller
​ønsker du at bestille tid?

Find vores kontaktoplysninger herunder.

Yen Wellness Thai Massage

Brydehusvej 20, 2750 Ballerup

CVR: 37763101

Kontaktoplysninger

Telefon: 50 31 35 73

E-mail: mail@yenwellness.dk

I er velkomne at betale med Dankort eller kreditkort 

Åbningstider

Mandag - fredag: 09.00 - 22.00

Lørdag og søndag: 09.00 - 22.00